Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke meg direkte inn på år 2 eller 3 av et studium? 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hey! Jeg drømmer om å komme inn på masterstudiet i jus, men snittet er ikke der enda. Dette året går jeg på Bjørknes, etter å ha vært i førstegangstjenesten året før. Det vil si jeg har 6 tilleggspoeng når jeg søker neste år. Går alt etter planen vil jeg da ha et samlet karaktersnitt på rundt 57 konkurransepoeng neste år, som ikke er nok til å komme inn på jussen i Oslo, som er rett under 61 poeng. Så mitt spørsmål er om det er mulig å gå førsteåret og andreåret på bachelor og samtidig samle de alderspoengene og dermed begynne rett på 3. året på master når jeg har godt nok snitt? Jeg tenker ikke på å søke med videre etter fullført bachelor, men søke med rett inn på feks. 3. året på master, ettersom jeg da vil ha nok konkurransepoeng. Har lest at det å søke seg videre fra bachelor til master er en håpløs oppgave. Eller må jeg begynne på førsteåret som alle andre da, selv om jeg har gått 2 år på bachelor? Fant ikke mye om dette noen steder på nettet så spør her :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

når du søker gjennom Samordna opptak, søker du på å begynne på et studium fra grunnen av. Det er ikke noen måte å søke direkte til år 2 eller 3 av et studium i Samordna opptaks system. For spørsmål om muligheter for å begynner på år 2 eller 3 av et studium, og eventuelt rutiner for dette, kontakt det aktuelle lærerstedet.

Du kan lese mer om alderspoeng på følgende link:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/legge-til-poeng/alderspoeng/

Du finner en oversikt over alle studier og læresteder som har opptak gjennom Samordna opptak her: sok.samordnaopptak.no/studier

 

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning