Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg kutte ned på spillingen min?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og går nå in 10. klasse. Altså dette er et viktig år. Men jeg har ET problem. Jeg spiller mye. Jeg gjør det bra på skolen og alt sånt. Men når det kommer til lekser og øve på prøver så spiller jeg på pc-en og gjør leksene på den aller siste dagen (hvis jeg faktisk gjør leksene). samme med å øve til prøven. Jeg har prøvd å slutte med spill men klarte ikke. Alt jeg må gjøre nå er å spille litt mindre og da har jeg mer tid til skole og kan oppnå målet mitt. Dette er et veldig viktig år for meg og trenger virkelig noen tips om hva jeg kan gjøre. Helst flere enn et tips.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg synes det er fint at du tar tak i dette, hvis du føler spillingen begynner å bli et problem for deg. Det første steget på veien for i å bli kvitt et problem er å erkjenne at man faktisk har fått et problem, og der har du allerede kommet langt!

Hvis du ønsker å kutte ned på spillingen må du være forberedt på å være litt streng mot deg selv. Tenk gjennom hvor mange timer du bruker foran PC-en hver dag, og finn så ut hvor mange du skulle ønske at du brukte. Prøv å planlegge hva du skal bruke de timene du nå ikke skal sitte foran PC-en på. Avtal å møte noen, å dra et sted eller holde på med en aktivitet som gjør at det ikke blir så lett å sette seg foran skjermen.

Kanskje du har noen venner som føler det samme som du? Da kan dere jobbe sammen for å finne ut av hvordan dere kan bli flinkere til å få kontroll over tidsbruken sammen. Kanskje de har noen gode tips også?

Sist men ikke minst så kan du si ifra til familien din og venner som støtter deg at du forsøker å kutte ned på spillingen din. Hvis du har PC-en på rommet ditt kan du kanskje avtale med foreldrene dine at du ikke skal ha det lenger, og at du ikke skal bruke den før eller etter bestemte tidspunkter på dagen. Det er lurt å si ifra til andre, de kan nemlig hjelpe deg når du ikke føler deg sterk nok til å følge de nye reglene på egenhånd.

Lykke til!

Hilsen

Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning