Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli barnepleier?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 19 år. Jeg har lyst til å utdanne meg som barnepleier. Jeg går nå lærling 2 året i barne og ungdomsarbeiderfaget og skal snart ta fagbrevet. Kan jeg komme inn på barnepleier studiet med fagbrev i barne og ungdomsarbeiderfaget? Jeg har ikke lyst til å gå helsefremmende linja, det å gå tilbake til videregående frister ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du tar fagbrev!

Barnepleier er ikke en egen yrkestittel eller en egen utdanning, så det er litt avhengig av hva slags utdanning du mener.

Med fagbrev vil du bli kvalifisert for videreutdanning på fagskole. Det er kortere, mer praktisk rettede utdanninger hvor man bygger videre på fagbrevet sitt. Mange av tilbudene finnes på deltid og kan kombineres med jobb. På fagskole finnes det blant annet en ettårig utdanning innen barsel- og barnepleie, med sikte på å jobbe med nyfødte. Følg linken over for å lese mer om dette og om flere fagskoletilbud.

Alternativet er å utdanne deg til barnesykepleier, det krever generell studiekompetanse. Med fagbrev får du rett til å ta vg4 påbygging til studiekompetanse etterpå, det innebærer fire fag: norsk, historie, naturfag og matematikk 2P-Y. For å bli barnesykepleier må du først ta en treårig bachelorutdanning for å bli sykepleier, jobbe i minimum 2 år og deretter ta en spesialisering på 1,5 år.

Lykke til med videre research og med valgene dine!

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fagskole – noe for deg?

Klasserom (colourbox.com)

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning