Hopp til hovedinnholdet

Har startlønn. Vil lønna øke etter hvert?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blei ferdig som lærling i slutten av august og fikk som bestått på fagbrevet. og arbeidsgiver var villig til å utvide kontrakten til ut januar. Mitt spørsmål er lønn, har fagbrev innen IKT/IT, men lønnen jeg har nå ligger på 31500 i måneden brutto, men fikk kommentar av mange venninner om at lønnen er for lav? jobber på kommune sektor, betyr det at hvis jeg skal fortsatt å jobbe hos kommunen vil lønna bli fortsatt det samme? er dette bare en starts lønn eller vil lønnstrinnet øke etter hvert og når pleier det å bli? Har dette noe med alder eller erfaringsleden å gjøre? Kunne dere hjulpet meg å gi grundig svar, og hva jeg kan gjøre osv?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Det er ingen sentral minstelønn i ditt fag, men kommunen har antakelig en kommunal tariffavtale. Du kan sjekke lønna di der og se hvordan den vil utvikle seg etter hvert som du får mer arbeidserfaring, ansiennitet. Det kan være store variasjoner mellom bedrifter når det gjelder lønn, og det går ofte et skille mellom offentlig og privat sektor. Se lønnsstatistikk for alle ansatte i en bransje her på Utdanning.no

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning