Hopp til hovedinnholdet

Hvordan gjøre det godt på tentamen

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal ha tentamen om 3 uker. I engelsk norsk matte og kanskje nynorsk. Jeg gruer meg veldig. Jeg vet ikke om jeg klarer å få bra karakter. Jeg går i 8. Strever mest med engelsk og norsk. Hva skal jeg gjøre? Hvordan kan jeg få bra karakter? Hvordan kan jeg få alt til å sitte? Jeg har det litt vanskelig fordi jeg ikke orker å pugge så mye det er vanskelig å begynne å pugge. Håper dere kan svare dette betyr mye for meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Skjønner at dette betyr mye for deg og det er veldig bra ut du vil gjøre det bra. Likevel må du huske at dette er 8. klasse og jule tentamener dvs. de vil ikke bety noe for ditt endelige vitnemål i 10 klasse. Dette betyr ikke at du ikke skal gjøre ditt beste, det betyr bare at du ikke behøv å stresse så mye over disse prøvene. 

For å gjør det godt i matte er det veldig enkelt, eller vanskelig, du må nemlig bare pugge. Du må jobbe godt med det stoffet dere har gjennomgått og som kommer på prøven. Den beste måten å gjøre dette på er å gjøre oppgaver. Ta oppgaver fra boka, men også fra tidligere tentamener. Dette kan du spørre mattelæreren din om hvis dere ikke har fått dette.

Til norsk, nynorsk og engelsktentamen synes jeg det er lit vanskeligere å forberede seg. Det er lit vanskeligere å skjønne hva man skal gjøre for å gjøre det best. Det beste du kan gjøre er å se over dine forrige tekster, se hva du har gjort feil og skrive dem ned slik at du kan ha en huskeliste. Spør også i disse fagene læreren din for hjelp om hvordan du kan forberede deg. Det er også viktig nyttige å se over nyttig grammatikk og gloser. Dette kan du finne i boka, på nettet eller spørre læreren din om dere kan gjennomgå det og om de har noen nyttige samle ark for dette. Det hjalp i vært fall meg veldig. Lykke til med tentamenene og se vedlegg for fler tips.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - Hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning