Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer dersom jeg ikke tar eksamen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei jeg har vitnemål, men har lånt penger fra lånekassen får å gå på privatskole og ta opp fag( bio 1+2, kjemi 1+2). Jeg har ikke meldt meg opp til eksamen, fordi jeg skal ta utdanningen min i utlandet og må bare bestå opptaksprøven. trenger bare vitnemål og bestå opptaksprøven. jeg går der for å lære uten å ta opp eksamen. jeg leste litt om forsinkelse og lurer derfor på om det blir satt på forsinkelse? hva skjer hvis jeg ikke tar opp eksamen til våren? mister jeg retten til å lån?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du mottar støtte i fra Lånekassen, men ikke består eksamen, så blir du regnet som forsinket. Dersom du mottar støtte etter reglene for høyere utdanning (det vil dersom du ikke har ungdomsrett) så har det to konsekvenser.

Den første er at dersom du har omgjøringslån (lån som kan gjøres om til stipend), så blir ikke det omgjort, slik at du har mer gjeld å betale tilbake senere.

Dersom du til sammen blir forsinket med mer en ett år, så kan du miste retten til støtte i fra Lånekassen. Det gjelder bare dersom forsinkelsen er på mer en ett år, er du ett år forsinket, så er du akkurat på grensen, men du kan ha rett til mer støtte senere.Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning