Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange poeng får jeg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

hei! jeg har ikke helt forstått dette med ekstrapoeng i tillegg til skolepoengene man går ut med etter videregående. situasjonen er slik at jeg ønsker å gå befalsskolen og her opparbeide meg 60 studiepoeng. når jeg da starter å studere etter to år på befalsskolen i en alder av 20, hvor mange tilleggspoeng kan jeg da regne med at jeg har? slik jeg har forstått det; 2 alderspoeng, 2 for fullført førstegangstjeneste og 2 for 60 studiepoeng på befalsskolen? vil jeg da ha 6 tilleggspoeng i tillegg til skolepoengene mine? takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, det gjør du dessverre ikke.

I ordinær kvote kan du få inntil 2 poeng for enten folkehøgskole, militærtjeneste, siviltjeneste eller høyere utdanning. Du kan altså bare få tilleggspoeng for én av delene, så du kan uansett ikke få mer enn 2 tilleggspoeng.

Fra og med det året du fyller 20 år får du 2 alderspoeng for hvert år (men max. 8 alderspoeng), så du har rett i at du også får 2 alderspoeng hvis du søker det året du fyller 20 år. 

Du kan lese om utdanning i forsvaret på hjemmesiden deres, og om poengberegning på hjemmesiden til Samordna opptak og i artikkelen nedenfor.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning