Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man jobb i gate og check-in på en flyplass? Trenger man utdanning?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har tenkt litt på utdanning. Egentlig helt blakk. Men i det siste har fly og flyplass vært interesse og sånt. Så tenkte jeg, de som driver med in-check i gatene til flyene, er det en grei jobb? Lønn? Utdanning? Har lest andre plasser at man ikke trenger utdanning, hvis dette stemmer, burde man bare droppe utdanning eller burde man ta en annen utdanning? Har prøvd å søke på utdanning.no men aner ikke hva dette yrket heter. Hva heter dette yrket? Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Vi er enige med deg, det står ikke så mye om dette på utdanning.no :) Det er nok også fordi det ikke er en spesiell utdanning man burde ta for å jobbe med dette.

Det kreves altså i utgangspunktet ingen bestemt høyere utdanning for å kunne jobbe med dette på en flyplass. Imidlertid kan kanskje utdanning innen reiseliv, salg eller service kanskje være relevant og gjøre at det kan være lettere å få jobb der. Dette finnes ved en rekke forskjellige høgskoler i Norge. Se for eksempel utdanningssøket på utdanning.no.

Det kan nok også være en fordel om man behersker flere språk.

Ta direkte kontakt med flyselskapene for mer informasjon om hvilke krav til erfaring og kunnskap de stiller for ansettelser i slike jobber.
Norwegian
Sas
Widerøe 

Når det gjelder de som jobber i sikkerhetskontrollen, så kan det lønne seg å være utdannet vekter. Dette kan du utdanne deg til gjennom kurs i vekterselskapene, eller på videregående skole. På linken finner du mer informasjon om dette yrket, jobbmuligheter og hvilken utdanning som kreves.

Med andre ord er dette jobber det går an å få uten utdanning. Men på spørsmålet ditt om man da burde droppe utdanning, er det litt vanskelig å svare. Generelt burde man ikke droppe utdanning, så sant det ikke er sånn at man er så demotivert at man ikke klarer eller har lyst til å fullføre. Da kan det være riktig med en pause. Men utdanning generelt, og særlig vgs, er veldig lurt å ha gjennomført :)

Vi foreslår at du tar en prat med rådgiver på skolen din om vgs og hva du er interessert i fremover, og hvilke valg du har med tanke på utdanning og yrke. Da har du en god mulighet til å lufte tankene dine. Vi legger også ved noen gode artikler om dette.

Lykke til med valgene dine! 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning