Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli bedre i tysk.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, er gutt på 16 og går i tiende klasse. Jeg ligger på en 4 i tysk fremmedspråk og vil gjerne få en 5. Jeg vil også bli bedre i muntlig tysk for å få god karakter i muntlig eksamen. Kan jeg få noen tips? Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det første du kan gjøre er å tvinge deg selv til å lære noe tysk.

Skru på tysk språk på telefon, datamaskin, tablet, PlayStation/XboX. Da blir du eksponert for en del tysk gjennom store deler av dagen. 

Når du ser filmer eller TV-serier, skru av undertitler / evt. ha på tyske undertitler. Prøv også å se tyske filmer og serier.

Les tyske bøker, blader, tegneserier, nettsider.

Det er ikke noen quick fix til å lære et annet språk. Det handler egentlig bare om å utsette seg for språket så ofte som du kan. Har du en venn eller ei venninne som er god i tysk? Hør om dere kan chatte/snakke tysk til hverandre? 

Og om det er ting du ikke forstår, IKKE gå tilbake til norsk, men let opp ordene i ordlister - det finner du på nett, og skolen din har antageligvis ordbøker som du kanskje kan få låne. Spør læreren din om dette.

Håper noe av dette hjelper.

Lykke til!
Hilsen redaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for å bli bedre i engelsk

Hvordan lære engelsk? (colourbox.com)

Det engelske språket er en viktig del av hverdagen vår, likevel kan du føle deg litt uttrykk når du selv skal skrive eller snakke engelsk. Her er 10 tips til hvordan du kan bli flinkere i språket.

Les mer

Språkvalg på ungdomsskolen

koffert med flagg (colourbox.com)

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Her finner du informasjon om alternativene, og hvilke konsekvenser valget gir senere.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning