Hopp til hovedinnholdet

Får jeg undervisningskompetanse i faget?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Først av alt må jeg bare takke dere hos ung.no for å drive en nettside som jeg har brukt gjennom flere år og fått mange råd fra! :) Videre vil jeg stille mitt spørsmål: Det har det seg slik at jeg går et bachelorprogram i religionsvitenskap. Jeg har dog funnet ut av at jeg heller vil gå lektorprogrammet, så jeg vil starte på det nå til høsten. Når jeg dog er ferdig med mitt første år på bacheloren i mai, har jeg dog bare 45 studiepoeng som er direkte knyttet til religion (de 15 siste var ex.fac. og et litteraturvitenskaplig emne) For å få undervisningskomoetanse i faget kreves det selvfølgelig 60 studiepoeng, og i den anledning lurer jeg bare på om jeg vil få undervisningskompetanse i religion dersom jeg tar opp et enkeltemne som dekker de 15 studiepoengene i religion som jeg mangler? Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for hyggelig tilbakemelding

Så flott at du har bestemt deg for en lektorutdanning!

Du har rett i det du tenker om undervisningskompetanse på videregående skole, uten at vi kan si konkret at de emnene du har tatt er dekkende, det bør du heller spørre om på studiestedet ditt. Hvis du begynner på et lektorstudie vil du kunne søke innpass for relevante emner du har fullført. 

Du finner kravene til undervisningskompetanse i forskrift til Opplæringsloven §14.4.

Lykke til med videre studier!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning