Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til påbygg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er vikler- og transformatormontørlærling, men mistrives sterkt. Det er ikke pga kollegaene mine, men det er selve arbeidet. Dette er overhodet ikke det jeg hadde forestilt meg. Jeg ønsker derfor å søke påbygg for å ta høyere utdanning. Jeg har gått vg1 elektro, vg2 automasjon og nå har jeg gått litt over 5 måneder i lære. Etter vg2 hadde jeg litt over 4,3 i snitt. Hvordan skal jeg søke påbygg? Og vil dette sinke meg når jeg skal søke jobb seinere i livet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Det var leit å høre at du ikke trives, men du har mange muligheter til å bytte. Så det er det jo på en måte bra at du finner det ut nå og ikke senere :)

Du bør kontakte rådgiver/studieveileder på skolen du har gått på så raskt som mulig og fortelle at du vil bytte. Du må gå inn på www.vigo.no og søke der. Men hvis du går til rådgiver, så kan han/hun vise deg akkurat hvordan. Da kan dere også få en prat om valget ditt, og hva du tenker om fremtiden. Det kan være bra. Men gå dit nå før fristen går ut!

Du spør om dette vil sinke deg når du skal søke jobb senere i livet - og der vil vi svare nesten kategorisk nei. Du har god, god tid på å finne ut hva du vil bli i livet ditt, og det er veldig vanlig å ha gått ett løp, men finne ut at et annet passer bedre. Så du stiller slett ikke noe dårlig hvis du bytter løp.

Snakk med rådgiver, og lykke til :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Jente tenker seg om (colourbox.com)

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning