Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg droppe et fag?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går foreløpig Vg2 Studiespesialiserende og går programfagene R1,Fysikk1,Kjemi 1 og Toppidrett 2. Jeg lurer på om det er mulig å slutte i ett av fagene dersom jeg har nådd kravene på minst 3 programfag. Må jeg fulføre året med disse fagene? eller kan jeg droppe ett av de?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

På Studiespesialisering er tommelfingerregelen at du skal velge tre programfag + matematikk på vg2, og tre programfag på vg3. Du har valgt realfagsmatematikk (R1) på vg2, derfor slipper du fellesfaget matematikk (2P), men har istedenfor fire programfag.

Blant alle programfagene du velger må du ha minst 2 fordypninger innen samme programområde, i ditt tilfelle innen realfag, for å få et godkjent vitnemål. Du må altså bygge videre på to av realfagene dine på vg3, det tredje kan velges fritt.

Hvis du hadde Toppidrett 1 på vg1 har du allerede dekket inn et programfag fra enten vg2 eller fra vg3.

Hvis du har et fag for mye og kan slutte i et fag må det skje før skolen sender inn eksamensmeldingen, det gjøres på denne tiden. Snakk med den som er ansvarlig for fagvalget på skolen din for å få klarhet i det du lurer på.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning