Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli advokat hvis jeg går forskerlinja?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg er jente på 16 og er veldig usikker på hva jeg skal velge på vidregående... jeg ønsket og gå forskjerlinja... men kan jeg utdanne meg som advokat etter og ha vært på forskjerlinja?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Du skriver ikke hvilken forskerlinje du tenker på - det fins noen, men ikke så veldig mange. Studiespesialisering med forskerlinje, eller Realfag med forskerlinje, er et program for deg som er veldig glad i realfag, og kunne tenke deg å studere tekniske realfagsstudier etterpå, som medisin, matematikk eller ingeniør. Hvis dette er noe for deg og de tilbyr det i nærheten der du bor, kan dette være en veldig god mulighet. 

Svaret på spørsmålet om du fortsatt kan bli advokat: Ja, absolutt.

For å søke på juss-studiet, som du må for å bli advokat, trenger du bare generell studiekompetanse. Det får du på alle de studieforberedende utdanningsprogrammene. Skulle du velge et yrkesfaglig studieprogram (f.eks Laberatoriefag), får du også generell studiekompetanse hvis du tar VG3 Påbygg til generell studiekompetanse. 

Så etter vgs står du helt fritt til å søke høyere utdanning hvis du har generell studiekompetanse. Noen få studier krever realfagskombinasjon for å søke, og da kan forskerlinja ha vært bra å ta. Men også studiespesialisering med fordypning i realfag er perfekt. 

Du kan altså velge selv hva du skal ta for å bli advokat. Hvis du ikke trives så godt med realfag, er studiespesialisering med språk, samfunnsfag og økonomi veldig relevant for juss-studiet. 

Siden vi ikke kjenner til akkurat hvilken skole og linje du vil til, anbefaler vi sterkt at du tar en prat med rådgiver på skolen din om dette. 

Lykke til med valgene dine :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning