Hopp til hovedinnholdet

Master i mekatronikk

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg har fagbrev innen industrifag og vil gjerne ta Ingeniør utdanning innen Mekatronikk (kombinasjon av mekanikk, elektro og data) på universitetet i Agder gjennom Y-veien, for så å ta mastergrad på ett bedre universitet, eventuelt i utlandet. Så lurte jeg på om det er mulig å ta Bachelor grad innen Mekatronikk, for så å ta Masteren innen noe annet relatert til Mekatronikk, f.eks kun Mekanikk/Maskin? Eller er jeg bundet til å kun ta Mastergrad innen Mekatronikk etter endt Bachelor studie? Og er det i det hele tatt mulig å ta master uten Generell studiekompetanse/forkurs for ingeniør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er fullt mulig å ta masterprogram ved andre universitet etter en  bachelor ved universitetet i Agder. Et fullført og bestått bachelorprogram i mekatronikk gir adgang til en masterutdanning (sivilingeniør) i mekatronikk, fornybar energi og industriell økonomi og teknologiledelse ved UiA, samt andre masterprogrammer i inn- og utland. Her bør du kontakte andre universitet for å sjekke hvilke masterprogrammer som tilbys med din eventuelle bachelorutdanning. Her kan det nemlig variere.

Det er ikke mulig å ta masterutdannelse uten bestått bachelorutdanning. Kravet for å bli tatt opp på bachelorutdanningen i ditt tilfellet er forkurs til ingeniør (Y-veien) eller det som kreves for dette studiet. Uansett må man enten ha forkurs eller fordypning i realfag (som også gir generell studiekompetanse i tillegg til spesiell studiekompetanse).

Lykke til!    

 

 

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning