Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg vil gå på folkehøgskole eller gjøre noe annet?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har søkt folkehøyskole til høsten, men det er egentlig ikke det jeg vil mest. Jeg gjør det fordi jeg vil bli en mer selvsikker person (jeg er ganske usikker i ulike sammenhenger), men det jeg vil mest er å studere noe eller å lære med å snakke fransk flytende. Jeg tørr ikke studere fordi mamma sier at hun ikke tror jeg er selvstendig nok (og jeg vet selv at jeg ikke er selvstendig nok til å studere, og usikker er jeg også), men jeg er også veldig skolelei og umotivert for tiden. Jeg har hatt fransk på skolen siden 8. klasse, og har blitt ganske flink til å skrive, men jeg tror at den beste måten å lære seg språket på er å flytte til et fransktalende land. Vet dere om det finnes noen norske folkehøyskoler som har fokus på fransk, eller om det finnes noe som ligner på folkehøyskoler i Frankrike? Jeg vet likevel ikke om jeg hadde klart å flytte fra Norge helt alene. Det er derfor jeg tenker at folkehøyskole vil være det tryggeste.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du er usikker på hva som er best for deg å gjøre, og det kan dessverre ikke vi svare på heller. Det er du som kjenner deg selv best, og det høres ut som du har mange fornuftige tanker omkring dette allerede. 

Du har heldigvis fortsatt tid før du må bestemme deg. Du kan både søke folkehøgskole og høyere utdanning, og vente til du får svar på opptak med å bestemme deg sikkert. På den måten kan du "holde flere dører åpne" så lenge som mulig.

På spørsmålet om det finnes folkehøgskoler som har fokus på fransk, så fant jeg denne "Backpacker i Europa" som reiser til ulike Middelhavsland, bl.a. Frankrike. Søk deg frem til andre skoler og linjer som kan være interessante på folkehøgskole.no.

Folkehøgskole er et skandinavisk fenomen, så jeg tror dessverre det blir vanskelig å finne noen i Frankrike. Vi kjenner i alle fall ikke til noen. 

Selv om du ikke både kan gå på folkehøgskole og studere og reise samme år, så er dette fullt mulig for deg å gjøre alt dette fordelt ut over flere år. Kanskje kan det hjelpe å tenke på det som en mer langsiktig plan?

Å snakke med noen du stoler på om dette er ofte en god hjelp for å bli mer sikker på valget. Men 100 % sikker er det få som klarer å bli. Kanskje vet du ikke om det er riktig valg, før du prøver.

Håper dette svaret til hjelp! Les gjerne mer om det å gå på folkehøgskole i artikkelen som er lagt ved under her. 

Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Et år på folkehøgskole?

Jente jobber med studier (colourbox.com)

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning