Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Redd for fremtiden og vet ikke hva retning eg skal gå

Jente 15 år
 

Spørsmål

Eg aner ikkje kva er vil bli eller kva retning eg skal gå mot fordi eg er livredd for framrida mi og at eg ikkje kjem til å oppnå noko som helst. Og det er ingenting eg veit eg er interessert i. Det er EIN jobb eg har lyst til å helle på med, men eg veit at eg aldri kjem til å oppnå dette og at eg ikkje har krava.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så bra at du tar kontakt når du er redd og kjenner deg usikker på fremtiden. Det kan være godt å ha mål å strekke seg mot, men mange på din alder vet ikke hva de vil bli. Du trenger ikke bestemme deg for det enda. Men kanskje du trenger å peke ut en retning du skal gå på videregående skole?

Du kan be om en samtale med rådgiver på skolen din. Mange ungdomsskoler har en rådgiver som er spesielt oppdatert på hvilke utdanningsvalg man kan ta på videregående skole. Kanskje en rådgiver også kan hjelpe deg med å finne mer ut av hva som er dine ressurser og sterke sider?

Se også vedlagt artikkel om hvordan man kan velge riktig utdanning. Ikke ta fra deg selv håpet. Det er utrolig hva man kan få til hvis man legger ned en innsats i å nå et mål. Ofte finnes det flere veier frem til et mål.

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning