Hopp til hovedinnholdet

Feil på vitnemålet, hva gjør jeg?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tok opp 2 fag i løpet av høsten, og fikk karakteren 6 (Muntlig Geografi) og 2 (R1 Skriftlig). Hadde 4 i geografi fra før og 3 i R1. Jeg dro til min gamle VGS og sa at kun Geografi skulle endres. Men da jeg fikk tilbake vitnemålet mitt så var geografien endret, men min gamle standpunkt + nye eksamenskarakter stod på R1! Jeg har ikke kommet opp i R1 eksamen tidligere, og stusser over hvorfor det er slik som det er? Så det står på vitnemålet mitt nå; Standpunkt: 3 og Eksamen: 2. Så litt rundt og så at jeg skal ha de karakterene som gir meg høyest mulig poengsum, så dette burde vel være galt? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Ut ifra det du skriver, ser det ut til at skolen har gjort ei feil, når de har satt opp vitnemålet ditt.
En av de to karakterene må fjernes, enten standopunkt eller eksamenskarakteren i R1. Du kan velge hvilke av karakterene du vil bruke, antar det vil være den beste.
Det står om dette i Opplæringsloven F § 3-46.

Du må ta kontakt med skolen din, slik at de kan få rettet opp i dette. Hvis det blir flere problemer kan du evt. ta kontakt med eksamenskontoret i fylkeskommunen din.

Lykke til.

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning