Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om fravær

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, så problemet er at jeg har nesten ingen fravær i noen av fagene, men jeg har gått over grensen i matematikk, i det første halvåret og nå for noen dager siden, i dette halvåret også. Men det som gjør dette litt urettferdig (tenker jeg), er at det ble gitt beskjed om at de tre neste matte timene blir satt av til at man kan øve til eksamen, og da møtte jeg ikke opp i klasserommet men brukte den tiden til å øve hjemme i stedet. Litt senere fant jeg ut at fravær ble satt og at jeg nå var over grensen, fordi læreren likevel forventet oppmøte i klasserommet. Så hvis jeg skjønner dette riktig nå, siden jeg går i vg3, blir det ingen sjanse for meg å fullføre året, på grunn av et dårlig skrevet beskjed fra læreren? Når noen leser at timene er "satt av" burde det vel være logisk å tenkte at det ikke er noe time å komme til? Jeg var ikke den eneste som leste det sånn, flere av oss gjorde det, men ingen av dem var på grensen untatt meg. Takk!

Besvart 19.05.2017 16:05
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Forstår at dette er en kjedelig situasjon.

Det kan høres ut som skolen følger reglene i forhold til fravær, og at du også hadde fått beskjed på forhånd om at du nærmet deg grensen for lovlig fravær.
Videre høres det ut som dette er en lei misforståelse, der informasjon om oppmøtet til timen har blitt tolket ulikt. Om dere er flere som oppfattet beskjeden på denne måten kan det være en fordel å gå sammen og lage en skriftlig tilbakemelding til lærer om at dere har misforstått meldingen, eller at meldingen var uklar. Så lenge du tar opp saken på en saklig og fin måte med lærer, er det alltid en fordel å forklare situasjonen ut fra ditt ståsted. Om læreren ikke ønsker å endre på fraværet, kan du ta dette opp med rektor.

Lykke til med resten av skoleåret.

 

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Hordaland, samarbeid med ung.no  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

tom skolepult (www.colourbox.com)

Fraværsreglene for videregående skole endres fra skoleåret 2016/17. Hvis en elev er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, skal han eller hun i utgangspunktet ikke få halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre