Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Spørsmål om fravær

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, så problemet er at jeg har nesten ingen fravær i noen av fagene, men jeg har gått over grensen i matematikk, i det første halvåret og nå for noen dager siden, i dette halvåret også. Men det som gjør dette litt urettferdig (tenker jeg), er at det ble gitt beskjed om at de tre neste matte timene blir satt av til at man kan øve til eksamen, og da møtte jeg ikke opp i klasserommet men brukte den tiden til å øve hjemme i stedet. Litt senere fant jeg ut at fravær ble satt og at jeg nå var over grensen, fordi læreren likevel forventet oppmøte i klasserommet. Så hvis jeg skjønner dette riktig nå, siden jeg går i vg3, blir det ingen sjanse for meg å fullføre året, på grunn av et dårlig skrevet beskjed fra læreren? Når noen leser at timene er "satt av" burde det vel være logisk å tenkte at det ikke er noe time å komme til? Jeg var ikke den eneste som leste det sånn, flere av oss gjorde det, men ingen av dem var på grensen untatt meg. Takk!

Besvart 19.05.2017 16:05
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål.

Forstår at dette er en kjedelig situasjon.

Det kan høres ut som skolen følger reglene i forhold til fravær, og at du også hadde fått beskjed på forhånd om at du nærmet deg grensen for lovlig fravær.
Videre høres det ut som dette er en lei misforståelse, der informasjon om oppmøtet til timen har blitt tolket ulikt. Om dere er flere som oppfattet beskjeden på denne måten kan det være en fordel å gå sammen og lage en skriftlig tilbakemelding til lærer om at dere har misforstått meldingen, eller at meldingen var uklar. Så lenge du tar opp saken på en saklig og fin måte med lærer, er det alltid en fordel å forklare situasjonen ut fra ditt ståsted. Om læreren ikke ønsker å endre på fraværet, kan du ta dette opp med rektor.

Lykke til med resten av skoleåret.

 

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Hordaland, samarbeid med ung.no  

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Reglene for fravær på videregående skole

tom skolepult (www.colourbox.com)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning