Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange tentamener skal vi ha?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, hvilke fag skal man ha tentamen i på vgs1, 2 og 3 på studiespesialiserende

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Lærerne bestemmer hvor mange prøver og tentamener dere skal ha. Dere elever kan komme med innspill. Dere har krav på god informasjon om når dere skal bli vurdert og hvordan dere skal bli vurdert på forhånd. 

Det er noen forskjeller på tentamen og eksamen. For det første er tentamen å regne som en prøveeksamen, det brukes som oftest for å trene opp elevene/dere til prøveformen eksamen har. At man sitter en hel dag, at man skriver langsvarsoppgaver osv. Det er derfor det ofte brukes tidligere eksamensoppgaver som tentamensoppgaver.

Karaktergivingen er også ulik. På en tentamen regnes karakteren inn som en del av terminkarakteren din, sammen med prøver, innleveringer og fremføringer. På en eksamen vil karakteren derimot telle som en egen karakter. Karakteren på eksamen settes også av en ekstern sensor, altså en person som ikke har tilknytning til skolen. 

Om du har vært gjennom en klassisk heldagsprøve (tentamen) har du på mange måter vært gjennom en skriftlig eksamen, det er som oftest helt likt.

Du kan se oversikten over hvilke obligatoriske fag du skal ha, i tillegg til hvilke fag du skal velge, på denne linken hos vilbli.no.

Snakk gjerne med læreren på skolen din om dette også, det er sikkert flere i klassen som lurer!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning