Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg si at jeg vil bli bonde?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Halloisan.Jeg er en gutt på 14 år, Kjempe interisert i natur og frilufst's liv.Jeg bor nærme Oslo og jeg kjeder egentlig vettet av meg i byen her.Jeg liker heller store fjell og brede og store fjorder der det så vidt bor noen folk,f.eks Sogn og fjordane.poenget mitt er at jeg har kjempelyst til å velge "landbruks utdanningen" når jeg blir gammel nok, og helst flytte til sogn og fjordane i luster. Men jeg er litt redd for å si det"høyt"at jeg vil bli bonde. De på skolen vil nok le av meg og erte meg en stund men jeg tror eg overlever. men poenget mitt er hvordan skal jeg si det på en skikkelig måte? noen tips? :D En annen ting jeg lurer på er hvordan skal jeg få råd til en bondegård om jeg eventuelt blir bonde? må jeg være "agronom" en stund og spare skikkelig for å få råd til å kjøpe/ bygge en gård?(familien min er"orginalt"fra sogn og fjordane(indre hafslo)og jeg syntes det er helt idylisk der og min største drøm er å flytte dit og leve som besteforeldrene mine (leve på mine råvarer)D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.

Takk for dine spørsmål!

Du sier at du er litt redd for å fortelle andre at du vil bli bonde og at du lurer på hvordan du skal si det. Jeg tror det kommer til å gå helt fint. Bare si det, og hvis de lurer på hvorfor, kan du jo si hvorfor du synes det virker gøy eller spennende. Hvis noen ler, er det ikke noe å bry seg om. Det er ditt liv, og jeg tror de aller fleste vil synes at det er spennende at du har funnet noe du er interessert i. 

På Utdanning.no kan du lese om å bli og jobbe som bonde. 

Du spør også om hvordan du får råd til en bondegård. Noen eier egen gård, men det er også vanlig å ta opp lån for å få råd til å starte opp. Du trenger altså ikke begynne å spare opp alt selv. Du kan jobbe for andre først hvis du vil, men du kan også starte selv. Det er uansett lenge til, så du kan jo kjenne på det når det nærmer seg. 

Om du har flere spørsmål, kan du prøve å spørre Landsbruksutdanning.no eller Norsk Bondelag. De kan enda mer om dette. Rådgiver på skolen kan sikkert også være til hjelp.

Håper svaret var til hjelp. Lykke til!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning