Hopp til hovedinnholdet

Hvilken kvote kan du konkurrere i når du har tatt forkurs til ingeniørutdanninger?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg går forkurs til ingeniørutdanning, om jeg ikke klarer å komme inn på forkurs kvoten forstår jeg der slik at jeg konkurrerer med poeng fra videregående. Har gått Vg1 og Vg2 før jeg begynte på forkurs. Har akkurat nok til kravet for førstegangsvitnemål på studiet, men ikke noe mer. Har jeg førstegangsvitnemål i det tilfellet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Har du fullført og bestått et fullt forkurs til ingeniørutdanningen uten fritak i fag, konkurrerer du både i forkurskvote og i ordinær kvote til studium du er kvalifisert til. I forkurskvoten konkurrerer du bare med karakterpoengene dine fra forkurset, du får ikke med tilleggspoeng eller alderspoeng. Det er 20 % av studieplassene som er reservert for forkurskvoten.

I den ordinære kvoten vil du også konkurrere med karakterpoengene fra forkurset, i tillegg til eventuelle alderspoeng og andre tilleggspoeng.

Har du kun vg1 og vg2, får du ikke et vitnemål som gir deg generell studiekompetanse. Du kan av den grunn ikke konkurrere i førstegangsvitnemålskvoten. Karakterpoengene dine fra vg1 og vg2 teller heller ikke med i ordinær kvote når du kun er kvalifisert på grunnlag av forkurset.

Les mer om utregning i forkurskvote her:

www.samordnaopptak.no/info/opptak/poengberegning/forkurs/Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning