Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få 5 i snitt?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg går mitt siste år på ungdomsskolen. Har så lyst til å få 5 i snitt, men hva er det som skal til? Vanligvis får jeg 4,5 oppover. Jeg sliter med å finne en studieteknikk som passer meg bra, og husker ikke alt jeg leser. Føler bare at matte er det faget jeg er veldig god på, resten er jeg bare sånn passe. Samfunnsfag og KRLE er noe jeg ikke er så flink i. Hvordan skal jeg få til 5 i snitt? Og hvordan finner jeg gode studieteknikker? Har ikke så mange gode venner på skolen, så jeg har ikke studiepartner. Sliter noen ganger med dårlig motivasjon, og er sliten i timene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Du har ett år igjen på grunnskolen og du er nå klar for å forbedre både studieteknikk og karakterer. For meg høres det ut som om du har god motivasjon og et godt utgangspunkt for skoleåret. Les om studieteknikk i vedlagte artikkel. Her finner du de ulike læreplanene med målene for hva du skal kunne.

I både samfunnsfag og KRLE er det viktig å kunne se en sak fra flere sider, det vil si å kunne diskutere og drøfte en sak. For å få de beste karakterene, må du også kunne se sammenhenger, likheter og forskjeller mellom ulike religioner og måter å organisere samfunnet på.

Er det noe du kan gjøre for å lære å kjenne ulike politiske og religiøse syn? Å snakke med folk som har andre synspunkter kan være lærerikt. Du kan også besøke valgstands eller ulike religiøse hus. Ofte kan det føre til at du selv også blir enda mer engasjert.

Hvis det er kjedelig i timene, håper jeg du snakker med læreren din om hva som fungerer for deg og hva du ønsker at dere gjør mer av på skolen. 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning