Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg danser og skuespiller?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! jeg har veldig lyst til å bli danser og skuespiller, men jeg vet ikke hvordan jeg kan bli det. jeg har danset siden jeg var 2 år. jeg har danset jazz, balett, moderne, hip-hop og musikal. jeg har gått på teater skole siden jeg var 4 år. jeg holder fortsatt på med dans og skuespill. jeg går på en danseskole i Oslo, men jeg lurer på hvordan jeg skal gå frem, til høsten (nå) så skal jeg fortsette på dans og musikal. håper på svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Så spennende at du driver med dette og har drømmer fremover! Det høres ut som at du er veldig motivert og har årevis med erfaring og trening!

Det er ikke så lett for oss å si helt hva som er best fremover for å jobbe med dansen din. Vi tenker at det kan være lurt å snakke med danselæreren din eller andre i dansemiljøet. Det kan nok hende de vet mer om dette enn oss.

Men vi tenker nok også at nå som du er 13, så er det viktigste du kan gjøre å ha det så gøy med dansen som mulig! Det er viktig at en sånn ting blir lystbetont og noe du syns er morsomt. I tillegg til å ha det gøy, så hjelper det å få inn så mye trening og erfaring som mulig.

Vi syns det høres ut som at du driver med spennende ting, og syns du skal snakke med danselæreren din om dette, og hva du tenker fremover. Snakk også gjerne med foreldrene dine. Kanskje fins det ennå flere dansekurs for deg. Og når du blir eldre, kan du jo vurdere å gå Musikk, Dans og Drama på vgs?

Vi legger ved en veldig god artikkel som forteller litt om hvordan man kan tenke hvis man har en drøm om å bli skuespiller. Den ligger lenket ved under svaret her. Så den anbefaler vi deg også å lese.

Lykke til - og bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Dans

Danser (colourbox.com)

Bare 15 år gammel reiste Nishino alene fra hjemmet sitt Osaka til Sveits, uten å kunne annet enn japansk. Det eneste hun var sikker på var at hun ville danse.

Av Christina, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning