Hopp til hovedinnholdet

Hvilke jobber fins på en flyplass, og hvilken utdanning må man ha?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei :) hva heter de forskjellige stillinger på flyplassene og hva må man utdanne seg for å bli noe innenfor de stillingene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Skjønner godt at du lurer. Nå er det jo en mengde forskjellige jobber på en flyplass, og det kommer litt an på om du mener stillinger som jobber med selve flygingen, som piloter og flyteknikere, eller om du mener alle som jobber på en flyplass, inkludert kioskarbeiedere :)

For de første jobbene, anbefaler vi at du går på utdanning.no og søker opp stikkord som "fly" og "flyplass". Med "flyplass" får du denne listen med treff, som du kan lese deg opp på. Dette inkluderer piloter, flyteknikere og kabinbesetning.

Hvis du lurer på stillingene som er på og i en flyplass, som kioskarbeider m.m, anbefaler vi at du sjekker ut nettstedet til din nærmeste flyplass, eller på steder som finn.no. Her er f.eks listen over ledige jobber nå på Gardernoen.

I tillegg har de ulike flyselskapene også forskjellige ansatte, som f.eks sosiale medie-rådgivere og kundesupport. Det er ikke alltid disse jobber på flyplassen. For å få vite mer om det, burde du ta kontakt med noen av flyselskapene å høre. 

Med andre ord er det en helt bukett av ulike jobber og yrker i og rundt en flyplass, og mange av dem krever veldig ulik utdanning eller bakgrunn. Så vi anbefaler deg å lese deg litt opp, og spørre enten flyplassen eller flyselskapene videre. Eller spør oss igjen :)

Lykke til!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning