Hopp til hovedinnholdet

Skal i praksis på sykehjem. Kan de tvinge meg til å stelle folk? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente som går vg2 på helsefagarbeider. Jeg har egentlig ikke lyst til å bli helsefagarbeider, men må holde ut dette året for å kan gå påbygging til neste år. Jeg skal snart i praksis på sykehjem eller i hjemmetjenesten. Jeg har særiøst ingen interesse i å stelle folk, jeg vet at de fleste sier dette er naturlig og blir bedre etterhvert osv. men jeg har særiøst ikke lyst til å stelle en gamel dame/mann. Jeg klarer bare ikke tanken på det. Jeg har aldri sett en naken gutt/mann på ekte og jeg tenker ikke at en gammel mann vil være det første synet mitt. Ellers er jeg veldig flink på skolen og trives med undervisningen og på Vg1 var jeg i praksis på sykehjem og det gikk supebra og fikk mange gode tilbakemeldinger, men på Vg2 er det jo krav på å stelle osv.. Kan jeg si at jeg ikke er klar for det? Vil ikke føle på presset slik at jeg mistrives på sykehjemmet. Jeg er veldig redd og usikker av meg, kan de "tvinge" meg til å gå i stell? Trekke karakter osv..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål!  

Det virker som du har mye i tankene. Det er vanskelig for meg å gi deg et konkret svar. Alle praksisplasser gjør ting forskjellig og har ulike krav til elevene. Jeg anbefaler deg å ta en prat med faglæreren din. Han eller hun kan gi deg mer spesifikk informasjon i forhold til din situasjon. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning