Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bo hjemme mens jeg er i Forsvaret? Blir det mye reising?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg skal snart inn til førstegangstjeneste (Sjøforsvaret), og vurderer sterkt å utdanne med som Minedykker i Forsvaret. Jeg kommer her da med 2 spørsmål: 1. Kan jeg bo hjemme (Bergen) under utdannelsen, ettersom det hovedsakelig foregår på Haakonsvern? Da mener jeg om det er på noen måte mulig og reise hjem om kvelden og reise tilbake igjen om morgenen. Selvfølgelig med unntak av enkelte dager. 2. Når jeg blir ferdig utdannet Minedykker, hvordan blir det å kombinere med familie? Er det veldig mye reising, eller foregår det meste i Bergen ? Jeg og kjæresten vurderer og flytte til Bergen, og er redd hun blir mye alene hjemme :) Takker på forhånd på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine! Spennende at du tenker på dette, og vi skjønner godt at du lurer. 

Du har sikkert allerede lest på Forsvarets sider om utdanning som minedykker.  Der står det mye nyttig om utdanningen. Vi foreslår at du kontakter Forsvaret selv med spørsmålene dine, de kan nok svare mye bedre enn oss på dette!

Om muligheten til å bo hjemme, skrev Forsvaret dette i et tidligere svar hos oss:

Forsvaret har en ordning som kalles hjemmeboerstatus. Det betyr at soldaten kan bo hjemme dersom det er praktisk gjennomførbart. Det følger med noen betingelser og økonomiske tillegg med denne ordningen. Men denne statusen er verken en rettighet eller en selvfølge. Den må søkes om, og det er dessverre ikke mulig å få avklart hjemmeboerstatus for sikkert før du møter til tjeneste. 

Vi vil anta at dette gjelder fremdeles, men det er altså verdt å spørre Forsvaret selv om. Hvor mye reising det vil være, og hvor lett det er å kombinere med familie, kan vi heller ikke svare på, dessverre. Så vi foreslår at du snakker med Forsvaret om dette også :)

Vårt korte tips er altså å kontakte Forsvaret selv. Vi ønsker deg veldig lykke til, og håper du får noen gode svar! 

Bare spør oss igjen :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Hvem blir valgt ut til Forsvaret?

Forsvaret Hvem blir valgt ut?

For å bli valgt ut til førstegangstjeneste i Forsvaret må du erklæres tjenestedyktig. At du har god helse er også et viktig kriterium for at du skal bli valgt ut til militærtjeneste.

Les mer

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning