Hopp til hovedinnholdet

Hva er de som jobber i BUP og PPT?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Om jeg ikke kommer inn på ei 6 årig psykologutdanning slik jeg blir psykolog med profesjonsstudie, fins der lignende utdanninger? Jeg ønsker å jobbe med menneske/pasienter på samme måte som en psygolog gjør, men hva om jeg ikke kommer inn. Er det noe mulighet for meg? Jeg treng ikke å ha statusen psykolog, men jeg ønsker å være mere enn en rådgiver på en høgskole. Hva alternativ har jeg? Jeg har allerede en bachelor i Kunst og handverk, med sidefag i lærerstudiet, men ønsker ikke å være en lærer, der du har store klasser og mange fag. men helder jobbe med enkelt personer. Jeg har ADHD og gjekk da mye til BUP og PPT som liten til voksen alder. Hva er de jeg snakket med via BUP og PPT? Rådgivere? med møtetimer på skolen for å snakke med meg og se att jeg hadde det bra og forklare meg det jeg måtte ønske å vite om diagnosen min. Jeg hadde ikke vært her jeg er i dag uten dei. Jeg ønsker å hjelpe andre på samme måte, men hvordan? Takk for svar! Mvh Fortvilet jente som ønsker å hjelpe andre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og beklager tregt svar

For å bli klinisk psykolog, altså en som behandler pasienter, er du nødt til å gå den seksårig profesjonsutdanningen etter videregående skole, det finnes ikke noe alternativ i Norge. Du har rett i at karakterkravet for å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi er veldig høyt, du må ha et snitt på mellom fem og seks fra alle årene på vgs. Det er mange psykologer som jobber i BUP.

Rådgivere som jobber i PP-tjenesten kan ha litt forskjellig type utdanninger, noen av dem er psykologer, men de kan også ha annen fagbakgrunn. Det er vanlig at en PP-rådgiver har spesialpedagogikk som en del av utdanningen.

Bruk linkene for å lese mer.
Lykke til med videre research!

 

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer

Vil du bli psykolog?

Bli psykolog? (colourbox.com)

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning