Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Kan jeg få bachelor i nautikk?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg holder på å ta utdanning på fagskole som dekksoffiser. jeg finner ingenting om det jeg lurer på som er som følger: Etter skolegang på 2 år på operativt nivå (1. år), og ledelse nivå (2. år) så lurer jeg på om det er mulighet for å gå videre til høyskoleutdanning for å få en bachelor i nautikk? ser høyskoleutdanning er på 6 semester, men er det noen unntak når jeg har gått 2 år fagskole? Må jeg uansett gå 6 semester, eller blir det bare 2 semester på høyskolen? (om dette er mulig)

Besvart 14.11.2017 23:53
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer. 

Ja, det vil nok være mulig for deg å gå videre til høgskolestudier. Både Høgskolen i Sørøst-Norge, Høgskolen på Vestlandet og NTNU, som alle tilbyr bachelor i nautikk, skriver at opptakskravet er generell studiekompetanse, men at:

Søkere med 2-årig teknisk fagskole eller bestått 1- årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning er også kvalifisert.

Så det vil si at du er kvalifisert til å søke, så vidt vi kan forstå. Men vi er ganske sikre på at du ikke kan "hoppe over" de første semesterene, og at du må gå alle tre årene for å få bachelorgraden. 

Du kan jo for sikkerhets skyld kontakte en av studieveilederne ved lærestedet du er interessert i og dobbeltsjekke med dem! 

Lykke til, bare spør oss igjen :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Hva skal du bli?

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om skole og utdanning?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre