Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få bachelor i nautikk?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg holder på å ta utdanning på fagskole som dekksoffiser. jeg finner ingenting om det jeg lurer på som er som følger: Etter skolegang på 2 år på operativt nivå (1. år), og ledelse nivå (2. år) så lurer jeg på om det er mulighet for å gå videre til høyskoleutdanning for å få en bachelor i nautikk? ser høyskoleutdanning er på 6 semester, men er det noen unntak når jeg har gått 2 år fagskole? Må jeg uansett gå 6 semester, eller blir det bare 2 semester på høyskolen? (om dette er mulig)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer. 

Ja, det vil nok være mulig for deg å gå videre til høgskolestudier. Både Høgskolen i Sørøst-Norge, Høgskolen på Vestlandet og NTNU, som alle tilbyr bachelor i nautikk, skriver at opptakskravet er generell studiekompetanse, men at:

Søkere med 2-årig teknisk fagskole eller bestått 1- årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning er også kvalifisert.

Så det vil si at du er kvalifisert til å søke, så vidt vi kan forstå. Men vi er ganske sikre på at du ikke kan "hoppe over" de første semesterene, og at du må gå alle tre årene for å få bachelorgraden. 

Du kan jo for sikkerhets skyld kontakte en av studieveilederne ved lærestedet du er interessert i og dobbeltsjekke med dem! 

Lykke til, bare spør oss igjen :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning