Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ikke så god i matte. Tror dere jeg klarer studiespesialisering?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har tenkt til å gå studiespess, men jeg er dårlig i matte. Tror du det er mulig og gjennomføre uansett eller er det ikke vits? Jeg er bare ikke sikker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer.

Det kan absolutt være vits for deg å gå på studiespesialisering! Vi kjenner deg jo ikke, så det er mye bedre om du får snakket med noen som kjenner deg bedre - gjerne læreren på skolen din, og gjerne rådgiver også. Du kan også spørre mattelæreren din.

Vi vet jo ikke hvilket nivå du har på matten nå, men det er mange som ikke er gode i matte. På studiespesialisering kan du også velge hvilken matte du skal ha, så du kan jo velge deg to år med den "letteste" matten, ikke den som passer for de som er veldig glade i faget. 

Vi syns det høres altfor tidlig ut å avskrive studiespesialisering, og tenker at du skal ha gode sjanser selv om du ikke er god i matte. Samtidig kjenner vi deg ikke, så vi tror det er lurt at du snakker med læreren din og gjerne mattelæreren din, slik at du kan få innsikt i hvordan nivået er på matten i videregående, og hvordan de tror det vil gå for deg hvis du jobber godt.

Så snakk med skolen din om dette! 

Vi ønsker deg lykke til. Bare spør oss igjen :)

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning