Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Hva gir mest jobbmuligheter av barnehagelærer og barnevernsstudiet?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Er det større sjanse å få jobb hvis man tar barnevernstudiet eller barnehagelærerutdanningen, og hvilken gir flere jobbmuligheter?

Besvart 15.11.2017 01:03
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. 

Vi har ikke så veldig god oversikt over dette, dessverre. Men så vidt vi vet er dette to veldig gode studier, med veldig gode jobbmuligheter for begge to. Vi vet ikke hvilke som er best - dette kommer også an på hvor du bor, hvor mange jobber det er der du bor, etc. 

Noen yrker er i større fare for å "forsvinne" etterhvert. Men både barnehagelærere og barnevernsarbeidere vil det nok trengs i lang fremtid - så sånn sett er dette veldig stabile yrker. 

Vi anbefaler deg å lese mer om yrkene på utdanning.no. Og du kan også stille dette spørsmålet til studieveileder ved et av lærestedene du er interessert i - det kan hende de har bedre innsikt enn oss i dette. 

Vi ønsker deg uansett lykke til, og tenker at du ikke velger feil uansett her. Men sjekk gjerne med lærestedene :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan søke høyere utdanning

Skolsaker (colourbox.com)

Vil du begynne på høyere utdanning ved universitet eller høgskole? Du søker på nett gjennom Samordna opptak. Ordinær søknadsfrist er 15. april.

Les mer

Høgskole, universitet eller privatskole?

tavle utdanning (www.colourbox.com)

Lurer du på hvilken skole som har akkurat den utdanningen du har lyst til å ta? Og hvordan undervisningen på de ulike skolene varierer? Da bør du fortsette å lese.

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg. Les mer om dine rettigheter her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre