Hopp til hovedinnholdet

Kan man ta utdanning som hundefører/politi i militæret?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 14 år gammel jente. jeg lurer på om det går an å ta utdanning som hundefører/politi gjennom militæret. Jeg vil også jobbe som hundefører inni militæret også.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine! Spennende at du tenker på dette allerede nå :)

Du har absolutt noen muligheter til å utdanne deg/jobbe som hundefører i militæret og politiet! 

Det som ikke går, er å få en utdanning i militæret som gjør deg til politi. For å bli politi i Norge, må du gå politihøgskolen, som tar tre år etter videregående skole. Du kan lese mer om å bli politi her. 

Så hvis du vil være hundefører i politiet, må du først utdanne deg til å bli politi, og så ta et kurs for å bli hundefører. Spør gjerne politihøgskolen selv om mer detaljer rundt dette!

Men du har mulighet til å søke utdanning som hundefører i Forsvaret også. Du blir ikke politi av det, men kan jobbe i Forsvaret. Her kan du lese om å være hundefører i Luftforsvaret. Det er en 18 mnd lang utdanning, som inkluderer førstegangstjenesten. Du kan stille Forsvaret spørsmål rundt utdanningen hvis du har lyst, hvilke plikter du har, og hvordan veien er videre etter den. 

Så ja, du kan ta utdanning som hundefører i militæret. Men du kan ikke bli politi av den utdanningen, da må du gå på politihøgskolen. Men spør gjerne både politihøgskolen og forsvaret om disse tingene, de vet ennå mer enn oss og kan vise deg alle mulighetene dine! Nå har du jo god tid på å bestemme deg, så det blir spennende å se hva som blir best for deg :)

Lykke til, og bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utdanning i Forsvaret

Militærpoliti ute på kjøretur (colourbox.com)

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning