Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg komiker og skuespiller?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg har lyst til og bli komiker å skuspiller, men jeg har ikke noe erfaring å tror ikke jg vil komme inn på vgs musikk,dans og drama uten erfaring hva skal jg gjør å hvilken vgs skal jg velge vist jg vil bli komiker

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Så spennende at du tenker på dette! 

Å bli komiker eller skuespiller er jo veldig spennende yrker! Det kan være vanskelig å bli det, man er sjelden garantert å kunne bli det - men det er noe man virkelig burde prøve seg på hvis man har lyst og er interessert. 

Du skriver at du kanskje ikke kommer inn på musikk, dans og drama. Vi syns du skal vurdere å søke likevel, for det kan jo hende at du kommer inn? Hvis du kommer inn er det kjempefint, og det er et spennende utdanningsprogram, som vil gi deg masse god erfaring.

Men heldigvis er det ikke sånn at du må ha gått på musikk, dans, drama for å kunne bli komiker eller skuespiller. Disse yrkene er det ikke en spesiell utdanning du "må" gå. Det handler mer om at du har talent, utvikler ferdighetene dine, møter de riktige menneskene og miljøene. Så drømmen din om dette er ikke avhengig av hva du velger på videregående, eller senere! Mange komikere har begynt med å for eksempel være morsomme på youtube, blogg eller twitter. Andre bare melder seg opp på "stand up" (det er modig gjort) når de blir eldre. Som komiker, så har du mange muligheter, og det fins nok ingen offisiell komikerutdanning. 

Som skuespiller fins det derimot mange utdanninger. Du må ikke gå disse utdanningene heller, men det kan være kjempefint for å få god erfaring, god tilbakemelding, få trent og øvd masse. Du har både dramalinjen på videregående, og flere skuespillerskoler eller kurs etter videregående. Vi har skrevet mye om drømmen om å bli skuespiller i denne artikkelen - så den foreslår vi at du leser! 

Vi syns det høres ut som at du har spennende planer, og at du bør vurdere å søke musikk, dans og drama. Hvis du ikke kommer inn, så har du fortsatt mange, mange muligheter til å forfølge denne drømmen!

Lykke til, det blir spennende å se. Bare spør oss igjen :) 

 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det vanskelig å velge videre utdanning?

Var det vanskelig å velge eller å finne ut hva du skulle velge?

Gå til vote

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning