Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få studiekompetanse gjennom nettstudier?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hey, jeg lurte på om det går ann å få studie kompetanse gjennom nettstudie? Vil gjerne ha videregående utdanning, mn av personlige grunner kan jeg ikke ta utdanningen min som vanlig videregående elev. Har prøvd å søke litt opp på det hær, mn skjønner ikke så mye av det dessverre. Lurte også på om jeg kan få dekket nettstudie gjennom lånekassa, fant ut at det koste rundt 50 000 for generel studiekompetanse gjennom nettstudie. Og har nemlig vældig dårlig råd og har ikke råd til å betale dette selv og vil helst ikke sitte igjen med Masse gjeld. Takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er mulig å ta videregående gjennom nettstudier men da må du gjøre det som privatist. Hvis du velger nettstudier som privatist  er du selv er ansvarlig for å lese deg opp i alle fag, og at du avlegger alle eksamener som de andre - bare at du ikke møter opp i timene, men kommer kun på eksamen.


Når det kommer til økonomi er du selv som betaler for skolen som privatist, men det er mulig å få hjelp fra lånekassen dersom du er tatt opp som elev eller student ved et lærested. Hvis du tar fag gjennom skoler som Sonans privatgymnas, Akademiet privatistskole, NKS eller NKI, har du opptak som elev eller student ved et lærested, selv om du avslutter med en privatisteksamen. Det er viktig at du er tatt som elev ved et lærested. 

Dersom du tar fag på egenhånd, uten å være elev eller student ved et lærested, har du ikke rett til støtte. Lånekassen gir ikke støtte til eksamensavgift for privatister.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning