Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta barne- og ungdomsarbeider som privatist?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei får man tittelen barne og ungdomsarbeider hvis man går prevatist i fag man ikke har hatt fordi man har gått feil linje og har deltidsjobb i barnehage og tar prevatisteksamen til slutt?Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette.

Her foreslår vi at du kontakter Fagopplæringskontoret i fylket ditt, eller at du kontakter rådgiver ved skolen du har gått på og spør om tips!

Du skriver jo ikke om du har fullført videregående eller ikke. Du har uansett mulighet til å ta fag som privatist, det går fint. Men hvilke fag du trenger, kommer an på hvilken linje du har gått og hvilke fag du har tatt fra før. I tillegg trenger du fag som yrkesfaglig fordypning og kanskje praksisperioder. Så det er viktig at du får snakket med Fagopplæringskontoret for å se hvilke muligheter du har, og hvordan du skal gå frem!

Det er også viktig om du fortsatt har ungdomsrett eller ikke, for det kan ha litt å si på hvor lett det er for deg å bli lærling. 

Vi tenker at vi ikke kjenner situasjonen din godt nok, men at du bør kontakte Fagopplæringskontoret og den gamle skolen din for å høre om alle mulighetene!

Lykke til, bare spør oss igjen :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning