Hopp til hovedinnholdet

Fikk IV før jul ved en feil.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hej! Jeg går nå de siste månedene på vgs og jeg vil videre søke folkehøgskole. Grunnet ME-diagnose har jeg mye fravær, men grunnlaget til å fjerne det fordi jeg er kronisk syk. Dette var det jeg skulle gjøre første termin, men jeg ble ikke tilsendt legeerklæringen raskt nok, og fikk derfor ikke fjernet fraværet. Lærerne hadde vurderingsgrunnlag på meg, men måtte gi meg IV (i to fag) fordi jeg ikke ble tilsendt legeerklæring raskt nok. I og med at man søker folkehøgskole med forrige termins vitnemål, kommer jeg til å ha to IV’er på vitnemålet jeg sender inn. Vil de nekte meg å komme inn av denne grunn? Og er det evt noe jeg kan gjøre for at lærerne kan skrive inn karakterene jeg skulle ha fått? Jeg ber om at dette ikke vil ødelegge for det neste året mitt :/ takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet.
Jeg har to forslag:

  1. Sjekk med folkehøgskolen(e) du ønsker å gå på hvordan de vurderer søkerne. Legger de vekt på karakterer? Hva med fravær?
  2. Få skolen til å skrive en bekreftelse på at noe av høstens fravær nå er fjernet og at du ligger an til å kunne få vurderingsgrunnlag til sommeren.

 

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kronisk utmattelsessyndrom - CFS/ME

Jente sover (colourbox.com)

Kronisk utmattelsessyndrom, CFS/ME, er en langvarig og alvorlig tilstand eller sykdom. Utmattelsen er til tider invalidiserende og det er også andre typiske tilleggssymptomer. Det mangler fortsatt kunnskap om årsaksforholdene ved CFS/ME og forskning pågår stadig.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Du har rett på tilpasset opplæring

Skoleskilt (colourbox.com)

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser på? Eller kanskje du er blant dem som føler at du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra, for du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning