Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg idrettslærer i videregående?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal søke høgskole til høsten, og det jeg ønsker er å bli idrettslærer (på videregående). I tillegg ønsker jeg å undervise i religion og samfunnsfag. Med idrettlærer mener jeg at jeg ønsker å undervise både i kroppsøving, og treningslære, idrett og samfunn, treningsledelse osv, altså alle de praktiske og de teoretiske fagene som idrettrelaterte på videregående. Ønsker også muligheten for å kunne jobbe på ungdomsskolen. Spørsmålet mitt er hva må jeg søke? Hvilken linje skal jeg gå ved høgskolen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Skjønner godt at du lurer på dette. 

Hvis du vil undervise i videregående skole, høres det ut som en lektorutdanning på fem år kan være riktig for deg. Da får du undervisningskompetanse i to fag, og kan undervise på videregående skole. 

Du kan se her hvilke lektorutdanninger som tilbys i Norge. Vi vet jo ikke hvor du bor eller hvor du vil studere - men i denne listen står det også idrettsfag som en del av utdanningen. 

Men du har flere måter å bli lærer på, og du kan se oversikten her. 

For å undervise i flere fag på videregående, er det nok lektorutdanningen som er mest aktuell. Men vi foreslår at du rett og slett kontakter studiekonsulenten ved av lærestedene du er interessert i, og spør dem akkurat det du spurte oss. Hvordan kan du få undervist i disse fagene? Da vil du nok få et godt svar, og mer presist enn vi kan gi :)

Lykke til! Bare spør oss igjen!

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning