Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være privatist i to fag og elev i resten?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år som er elev ved en videregående skole og studerer i VG2 . Jeg har lyst å ta eksamen i to av fagene mine som privatist mens jeg er fortsatt elev på de andre fager som jeg har i VG2. Er det lov å melde seg i noen fag som privatist og fortsatt være elev på resten?.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke mulig å være elev og privatist i et fag samtidig. Hvis du prøver å melde deg opp til privatisteksamen i fag som er avsluttende på vg2 mens du er elev på vg2 vil den bli stoppet.

Hvis du skal ta et vg2-fag som privatist mens du går på vg2 må du først slutte i faget. Du er tatt inn som fulltidselev, så skolen kan si nei til en søknad om å slutte i fag og bli deltidselev. Skolen vil antagelig være ekstra kritisk når det er fag du trenger for å være kvalifisert for vg3 og som du trenger for å få vitnemål til slutt, for hvis du ikke klarer privatisteksamen risikerer du å ikke komme videre til høsten.

Snakk gjerne med rådgiver på skolen din om det du lurer på, der kan du få mer konkrete svar.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Gutt på biblioteket (www.colourbox.com)

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

Les mer

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Jente ligger på senga med pcen (colourbox.com)

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker? Merk at i kvoten for førstegangsvitnemål er det ofte litt lavere poenggrenser for å komme inn enn i ordinær kvote.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning