Hopp til hovedinnholdet

Bytte til privatskole fra offentlig på videregående

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Eg går nå på 2.vgs og trives ikkje så mykje. Eg lurte på om det gjekk an å søkje til andre skulen når dette skuleåret er ferdig. Eller er 2.vgs og 3.vgs samen? Eg går nå på offentlig skule og ønske kanskje då å gå på privat.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørmålet ditt


Så dumt at du ikke trives på skolen du går på nå. Har du snakket med noen om dette? I en sånn situasjon er det veldig lurt å si fra om dette til noen voksne du stoler på på skolen din, enten lærer, rådgiver eller helsesøster. Skolen har en plikt til å hjelpe deg å trives, så hvis det er noe de kan gjøre for å bedre situasjonen din, så vil de gjerne få lov til å prøve det. 

Det er fullt mulig å bytte fra offentlig skole til privatskole når skoleåret er ferdig. 2.vgs og 3.vgs er ikke sammen så du kan velge selv. Men vi kan ikke gi deg så presise svar, for de ulike privatskolene har litt ulik praksis i forhold til hvordan de tar inn elever etc. Så det aller beste er at du kontakter privatskolen selv, og spør om hvordan inntaket gjøres, når du kan si opp plassen din på den offentlige skolen, osv. 

Vi råder deg uansett til å snakke med rådgiver på skolen din om dette, i tillegg til å ta kontakt med rådgiver på skolen du er interessert i å bytte til.

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gruer du deg til å bytte skole?

Skolebygg (www.colourbox.com)

Mange blir triste av tanken på å skulle slutte på ungdomsskulen og begynne på videregåande. Kanskje ender du opp i ein klasse med bere folk du ikkje kjenner?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sjekkliste for deg som vil studere ved privatskole

Gutt sjekker laptopen sin i en park (colourbox.com)

Blir du kvalifisert for de jobbene du ønsker? Hvor mye koster utdanningen på privatskoler, og hva får du for pengene? Sjekk om skolen kan gi deg den utdanningen du har bruk for.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning