Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta vg3 på nytt?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har fullført generell studiekompetanse, men pga. fraværsreglene strøyk jeg på alt i vg.3 og har ikke vitnemål. Har jeg mulighet til å ta opp igjen hele skoleåret? Altså søke meg inn på vg.3 igjen og gå på skole, ikke som privatist.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik du beskriver det høres det ut som om du har brukt opp ungdomsretten din, selv om du mangler mange fag. For å få vite det sikkert kan du ta kontakt med inntakskontoret i hjemfylket ditt.

Du kan gjerne søke vg3 på nytt, men hvis du ikke har ungdomsrett har du ikke rett på å få noe tilbud. Du søker i vigo.no innen 1.mars.

Sjekk også om det er et Karrieresenter i nærheten av hjemstedet ditt, hvor du kan be om individuell karriereveiledning for å få oversikt over muligheter.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer

Ungdomsrett = rett til videregående opplæring

Ungdomsrett (ung.no)

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller annet opplæringstilbud. Her kan du lese mer om ungdomsrett og hva retten innebærer.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning