Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg elektroingeniør?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Har lest på Internett, men finner ikke ut av dette. Er det kun elektro-fagbrev som er relevante for elektroingeniør? Mener ikke at jeg skal gå y-veien ellerno, men fagbrev som kan gi en større forståelse innenfor elektro, helst fra tip. Har funnet en skole om kan gi både studiespesialisering og fagbrev, men kun innenfor tip. Dette virker veldig interessant, men tenkte først å ta elektrofag, for å få litt praktisk kunnskap innenfor temaet. Er det andre fagbrev som finnes på tip, som også gir relevant kunnskap innenfor elektro?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende at du tenker på dette. 

Du kan lese om å bli elektroingeniør her på utdanning.no. Der står det en god oversikt. 

Det er flere utdanninger du kan ta, men det viktigste er at du får generell studiekompetanse. Flere av utdanningene krever også at du har hatt realfag på skolen. Sånn sett er en vei til å bli elektroingeniør å ta studiespesialisering med realfag. 

Det er en veldig god tanke at du vil ta et kombinert løp, som gir deg generell studiekompetanse pluss fagbrev, sånn at du får innsikt i faget. Samtidig er det viktig, hvis du vil ta en videre utdanning som krever ekstra realfag, at du får tatt de realfagene du trenger på skolen, så dette er noe du må sjekke nøye at du får.

Vi vet ikke nok om sammensetningen av fagene på TIP til å kunne gi deg et godt svar på om det finnes noe som ville vært relevant, dessverre. Men vi foreslår at du snakker med rådgiveren på skolen din, som sikkert vet mer om de ulike utdanningstilbudene i nærheten av der du bor. I tillegg kan det være en god idé å kontakte ulike skoler som er relevante, og høre om hva de tenker om dette! Kanskje har de et enda bedre svar :)

Så snakk med rådgiver, kontakt skoler, og veldig lykke til! :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

VGS: Her er utdanningsprogrammene du kan velge mellom

Søk Vigo.no

Vil du utdanne deg ferdig til et yrke på videregående, eller tenker du å studere videre? Les om alle utdanningsprogrammene du kan velge på videregående her.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning