Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli politi hvis jeg går helse- og oppvekst?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, kan jeg bli politi vist jeg går gjennom helse og oppvekst, linjen på videregående ? Jeg vet at det går an å ta idrettlinja, det skal jeg ta på første valget men andre så vil eg kanskje ha helse og oppvekst vist jeg kan bli politi av det faget da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Ja, dette vil være mulig. Du kan se alle opptakskravene for å søke politihøgskolen her.  Du trenger generell studiekompetanse, som du får på idrettsfag, som du skriver.

Helse- og oppvekstfag er et yrkesfag, som ikke gir deg generell studiekompetanse automatisk. Men du kan få generell studiekompetanse likevel. Enten kan du "ombestemme" deg underveis, og velge å bruke tredjeåret ditt til å ta det som påbygg til generell studiekompetanse. Da bruker du tre år på videregående. 

Eller du kan ta fagbrev og gå to år ut i læretiden - og så etter det ta påbygg til generell studiekompetanse. Da bruker du fem år på videregående, og får både fagbrev og generell studiekompetanse. 

Uansett, så har du med andre ord muligheten til å få til dette, selv om du skulle kommet inn på helse- og oppvekst i stedet for idrettsfag :) 

Les mer i artiklene vi legger ved under svaret, og spør oss gjerne igjen! :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Laptop med siden til utdanning.no åpen (foto: ung.no)

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

Les mer

Hva er generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning