Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ikke søke når jeg mangler R2?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg går siste år på vgs og hadde kjempe lyst til å studere geologi, men for noen dager siden forandret UiO navnet på det studiet til "geologi og geografi" og nå må man plutselig ha R1+R2, i starten av året sto det at man kun trengte R1, og noen andre fag. Hva skjer nå, betyr det at jeg plutselig ikke kan søke på det studiet fordi jeg ikke visste at de kom til å forandre kravet om til R2? Jeg har kun hatt R1 og er snart ferdig på vgs.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du må dokumentere for alle fag i det spesielle opptakskravet om du søker opptak til et studium som har spesielle opptakskrav. 

Forsøksordningen du viser til ble først kunngjort 22. januar 2016 og publisert på våre nettsider den 19. februar 2016. Om du har spørsmål om informasjonen som ligger på UiOs nettsider er det best at du kontakter UiO.

Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Matematikk i videregående opplæring – hva skal du velge?

Hva skal jeg velge - mattmatikk (colourbox.com)

T, P, R, S-matte, programfag og fellesfag – det kan være vrient å velge riktig vei i mattejungelen. Vi gir deg noen tips til å hjelpe deg å velge riktig!

Les mer

Samordna opptak - slik søker du studieplass

Samordna opptak

Samordna opptak hjelper deg å sende en samlet søknad til opptak ved universiteter og høgskoler. De har oversikt over viktige frister og dokumentasjon du må sende inn for å søke studieplass.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning