Hopp til hovedinnholdet

lærling som bilmekaniker

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst å bli lærling som bilmekaniker og har sendt søknader, ringt, møtt opp og mast i snart 2 år og får meg aldri noe lærlingeplass. Jeg fikk en prøveperiode et sted men ble utnyttet fordi de fikk penger fra nav. Jeg har gått vg 2, mangler bare lærlingeplass. Det er bare umulig! Jeg har jobbet mange steder i landet ila de to årene og har fått jobbet et sted der jeg kanskje skal få bli lærling. Problemet er at det er en lærling der fra før, vedkommende har strøket 3 ganger, men er fortsatt lærling der og skal nå prøve en gang til. Kan han være lærling der i all evighet eller kan andre få slippe til? Han sitter alltid på mobilen og orker ikke forberede seg til prøven,han får ikke jobb der etter lærl.t pga det. Jeg synes dette er urettferdig, for jeg er desperat etter en lærlingeplass og ønsker å gjøre en god jobb og har jobbet mens jeg leter etter lærlingeplass og har bare vist meg fra mine beste sider! Jeg er så lei og frustrert.. jeg vil så gjerne starte livet mitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Det høres ikke noe ok ut å ha det som som du har det nå.

Ta kontakt med Fagopplæringskontoret i fylket ditt. De skal hjelpe til dersom man som lærling møter på utfordringer. Det virker jo også rart at bedriften som kanskje ønsker å gi deg lærlingplass, ikke gjør det fordi de har en som ikke gjør noe der? Fortell gjerne Fagopplæringskontoret ditt om hvordan du føler det og hva du har gjort og erfart.

Det som er viktig er at du fullfører en utdanning slik at du kan søke andre jobber på bakgrunn av det, og få den lønna du skal ha!

Jeg legger ved noen artikler om jobbsøking under, som kanskje også kan hjelpe deg videre.

Lykke til!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lærling
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lærling