Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta utdanning som helsesekretær?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ferdig på vgs og har nå et friår. Jeg har dårlig snitt (3,2) men har vitnemål og generell studiekompetanse etter studiespesialiserende på vgs. Jeg angrer, og nå vil jeg bli helsesekretær! Må jeg ta hele vgs på nytt eller må jeg ta det som privatost? Eller kan man studere på høyskole? Pls hjelp!! Hilsen jente 21!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Utdanningen som helsesekretær finnes bare på videregående skole og fører til yrkeskompetanse. Man må ha utdanningen for å kunne søke om autorisasjon

Siden du har generell studiekompetanse har du fullført alle fellesfagene, de trenger du ikke å ta på nytt, men du mangler alle programfagene fra alle tre årene i utdanningen.

Du kan gjerne søke om plass på vg1 Helse- og oppvekstfag i offentlig skole, men din søknad vil bli vurdert først etter at alle med ungdomsrett har blitt tatt inn. Hvis du ikke får plass i offentlig skole kan du se om du finner private tilbud, eventuelt ta programfagene som privatist. Mange velger å ta programfagene fra vg1 og vg2 som privatist, før de søker vg3 på skole.

Som privatist må du for hvert skoleår opp til skriftlig eksamen i hvert av programfagene, pluss en praktisk tverrfaglig eksamen. I tillegg må du dekke inn praksis i faget Yrkesfaglig fordypning. Du kan lese mer om å være privatist i artikkelen nedenfor.

Sjekk også om det er et Karrieresenter i nærheten av hjemstedet ditt, hvor du kan be om individuell karriereveiledning for å få oversikt over muligheter.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning