Hopp til hovedinnholdet

Vil det bli vanskelig å få jobb som lærer?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Onkelen min er lærer og han sier det er vanskeligere å få jobb idag som lærer enn det var før. Stemmer det? Isåfall gidder jeg ikke bruke fem år på lærerskole hvis jeg kanskje ikke får jobb Men er det riktig ? trodde Norge trengte flere lærere Hva mener dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Vi har ikke helt oversikt eller riktig forutsetning for å si om det er vanskeligere eller ikke å få jobb som lærer! 

Det er jo mange faktorer som teller inn - hvor i landet du bor, hvilke skoler du er interessert i, hvor mange andre lærere som er blitt utdannet samtidig som deg, osv. Man er sjelden garantert 100% å gå rett inn i jobb uansett hva man utdanner seg til, det kommer jo også an på deg, hvor du bor, hvordan du søker jobb, og flere ting.

Men for hva det er verdt, så mener stedet som utdanning.no sitt Veilederforum at det er gode fremtidsutsikter for lærere, og at det vil være mange jobber. Dette er kvalifisert gjetning og prognose, ikke fakta, men de mener altså at det ser ganske lyst ut.

Vi tenker at du jo kan kontakte et lærested som tilbyr lærerutdanning og høre med dem, om de har noen tanker og tall. Men vi tror uansett det vil være gode tider for lærere, og hvis du er ordentlig interessert i utdanningen, så bør du jo vurdere den sterkt! 

Lykke til med valgene dine - du finner nok ut av det :)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Vil du bli lærer?

Lære foran en klasse (colourbox.com)

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

Les mer

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning