Hopp til hovedinnholdet

Hvordan bli lektor med opprykk? Kan jeg studere sosiologi og så ta PPU?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å bli lektor med opprykk. Kan jeg ta et årsstudium i statsvitenskap, deretter bachelor og matser i sosiologi, og til slutt et år med PPU? Det andre jeg ønsker svar på er om det går ann å ta bachelor i historie å bygge på en master i sosiologi ette dette? Eller kan jeg bare ta master i det faget jeg har tatt bachelor i?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden du vil bli lektor med opprykk regner jeg med at du vil være lærer i videregående skole. Du bør passe på at du iallfall har ett stort undervisningsfag, slik at du kan få en heltidsstilling. Det betyr at du nok burde studere mer enn bare sosiologi.

De fleste universitet og høyskoler tilbyr lærerutdanninger. Mange av disse er 5-årige masterutdanninger, som er det du trenger for å kunne bli lektor med opprykk. Du bør finne ut hvilke læresteder du er interessert i å studere ved, og så sjekke lærerutdanningene deres. Dersom sosiologi er det du er interessert i, kan du jo fokusere på hvilke løp som finnes med spesialisering i blant annet samfunnsfag.

Du finner informasjonen du trenger i studieoversikten på Samordna opptak sine nettsider: sok.samordnaopptak.no/#/studies
Hilsen Samordna opptak i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning