Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg stryker på tentamen?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg går på vg2 og har 2P matte. Fikk 3-er på tentamen til jul, men er redd for å stryke nå til tentamen i vår. Hva vil skje da? Stryker jeg i hele faget, eller får jeg 2-er? Har fått karakter 3 på de fleste prøvene i år til nå, så synes det hadde vært urettferdig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Takk for spørsmålet ditt!  

Vi skjønner at du tenker på dette, men her bør du ta en prat med mattelæreren din slik at du får høre hvordan karakterene vektlegges og hva som teller for sluttresultatet ditt! Da kan du få ordentlig forklart hvordan læreren setter karakteren. 

Vi har også skrevet om det i denne artikkelen.

Det er riktig at tentamen er en viktig del av halvårs- og standpunktvurderingen, men den teller ikke alt. Snakk med læreren din om hvordan de vurderer karakteren. Alle fag må nemlig være bestått til sommeren, for at du skal ha rett til inntak på vg3. Det kan være mulig å få inntak på vg3 selv om du får en stryk, hvis skolen vurderer at du har faglig kapasitet til å klare det neste året. Du stiller imidlertid svakere når du skal konkurrere om plass. Det vil variere fra fylke til fylke hvordan dette i praksis gjennomføres, så snakk med rådgiver på skolen din for få klarhet i hva som kan skje i ditt tilfelle.

Men din jobb nå er jo å gjøre det så godt du kan på tentamen! Les og jobb godt på forhånd, og snakk med læreren din om dette. 

Vi legger ved artikler under svaret om hva som skulle skje dersom du stryker i et fag.

Veldig lykke til :)

 

Hilsen René, utdanningsrådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for å mestre matte

Kuleramme (www.colourbox.com)

Sliter du med matteleksene? Opplever du at vanskelige oppgaver gjør deg mindre motivert? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Les mer

Hva skjer hvis du ikke fullfører alle fag?

Gutt på skolen (colourbox.com)

Har du strøket på eksamen eller ikke fått godkjent et fag? Her kan du lese hva konsekvensen blir for deg og hvilke muligheter du har til å komme deg videre.

Les mer

Stryk på eksamen - hva kan du gjøre?

Trist jente (colourbox.com)

Fikk sommerferien en dårlig start da du så karakteren fra eksamen? Klaget du på karakteren uten å få medhold? Dette er dine rettigheter og muligheter.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning