Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg jobbe med musikk eller i musikkbransjen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg interesserer meg for musikk, og har en liten drøm om å jobbe i musikkbransjen, om det så er artist, mentor eller lignende. Går i tredjeklasse med ssp som studieretning. Problemet er at jeg kan svært lite om musikk. Jeg har sunget i kor i snart to år, og har tidligere hørt fra venner/bekjente at jeg er flink, i tillegg pleier jeg å synge for meg selv når jeg er alene hjemme. Finnes det noe studie/kurs for å lære om musikk, hvor det trengs minimalt med forkunnskaper?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende tanker du har!

Så spennende at du kan tenke deg å jobbe innenfor musikkfeltet. Det er mye å velge mellom og det er mange forskjellige måter man kan få seg jobb på i musikkbransjen. Kontakter, nettverk og tilfeldigheter er nok vanligere for å få seg jobb i denne bransjen, sammenlignet med mange andre type jobber.

Det finnes som sagt mange muligheter. Alt fra manager, PR, crew, booking-agent og produsent er noen av de. Det er ikke enkelt å si hva man burde studere for å få jobb innen musikkbransjen, men det finnes for eksempel skoler som "Music business" på Rena. Dette er en høyskole der man får en utdanning som kan gi deg det du trenger for å komme deg inn i musikkbransjen. For å komme inn på høyskole trenger du generell studiekompetanse. Du kan også se på utdanning.no og skrive inn stikkord for musikk, så vil du se hva som fins av andre utdanninger. 

Hvis du vil trene opp dine egne musikkferdigheter, fins det også flere muligheter for det. Det fins mange ulike musikkkurs, og vi anbefaler deg å google og researche litt etter det! 

Ellers kunne kanskje et år på folkehøgskole vært noe? Søk på folkehogskole.no etter noe relevant og spennende, der vil du møte mange likesinnede og lære mye. 

Det er med andre ord mange forskjellige veier å gå, og alt kommer an på hva du er mest interessert i og flink i. Vi ville googlet etter muligheten for musikkurs eller kor eller lignende, og tittet på muligheter for folkehøgskole eller utdanning også. 

Lykke til, bare spør oss igjen!

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lager du musikk?

Bandøving (foto: ung.no)

Har du lyst til å dele musikken din med andre, og kanskje komme i kontakt med folk som kan hjelpe deg videre i karrieren? Her er et par tips om hvordan du kan legge ut musikken din.

Les mer

Min fritid: Sang og musikk

Johanna

Johanna (18) fra Lenvik i Troms synger masse på fritiden, hun har en nydelig stemme og er vant til å opptre foran et publikum. Ung.no har intervjuet henne om hvordan det er å ha sang som fritidsaktivitet.

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning