Hopp til hovedinnholdet

Har dere informasjon om privatisteksamen i Arabisk 1?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg ønsker å ta eksamen i Arabisk nivå1 som privatist. Jeg prøvde å finne informasjon på nette, men kunne ikke finne noe og jeg kjenner til ingen som har hatt eksamen. Vet dere noe om opplegget? eller om hvor og hvordan kan jeg skaffe meg relevante informasjon rundt dette? takk for svaret hilsen J20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! 

Vi anbefaler at du starter med å lese denne artikkelen vi har skrevet om å ta fag som privatist. Der står det mye info om hvordan du går frem. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen. I de fleste tilfeller melder du deg opp via www.privatistweb.no. På dette nettstedet finner du også nyttig informasjon fra ditt fylke om fag, eksamensavgifter, tilrettelegging m.m.

Oppmeldingsfristene er ca. 15. september for høsteksamen og ca. 1. februar for våreksamen.

Ellers står det også mye informasjon om eksamen på Utdanningsdirektoratets sider. Her kan du oversikten for Arabisk 1, og lese gjeldende læreplan for faget. 

Så les artikkelen, les på privatistweb, og les på Utdanningsdirektoratets sider. Du kan kontakte skolen som skal administrere privatisteksamen din med flere spørsmål også. 

Lykke til, og spør oss gjerne igjen :) 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt søker på laptopen sin (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer

Hva vil det si å være privatist?

skriver (colourbox.com)

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning