Hopp til hovedinnholdet

Hvor krevende er samfunnsøkonomi?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tenker på hva jeg skal studere etter jeg er ferdig med VGs, jeg går nå mitt siste år på studiespesialisering. Samfunnsøkonomi er noe jeg har veldig lyst til, men er det krevende? Må man ha S matte eller lignende, eller er det noe man fint kan klare uten S matte, men det varier jo så klart fra person til person.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt! Spennende tider du går i vente da.

Du har kanskje gjort det allerede, men vi anbefaler å lese om yrket samfunnsøkonom på utdanning.no. Der står det en god oversikt. Det er litt vanskelig å si hvor krevende studiet og yrket er, for dette kommer jo an på person til person, som du selv skriver. Men utdanning.no gir denne beskrivelsen: Samfunnsøkonomen bør være analytisk anlagt, flink til å finne kjernen i komplekse problemstillinger og til å se ulike ting i en større sammenheng. Det er viktig å trives med matematikk.

Det kan være fint å lese på nettsidene til de ulike lærestedene om studiet, og kanskje spørre studiekonsulent også, så kan det hende at du får bedre innsikt i hvordan studiet er! 

Ellers bør du se denne oversikten over hvor du kan studere samfunnsøkonomi. 

Hvis du søker deg inn på en bachelorgrad, så ser du at kravet for å komme inn er generell studiekompetanse. Da har det ikke noe å si hvilken matematikk du har valgt, så lenge du har generell studiekompetanse. 

Men de to profesjonsstudiene i Bergen og Trondheim, og den 5-årige masteren på UiO, krever begge at du har tatt enten matematikk R1 eller S1+S2. Så hvis du er interessert i disse, så er det et tegn på at du bør trives med matte på S1/S2 nivå, siden det er et krav for å komme inn. 

Men vi tenker at du fint kan kontakte studiekonsulent ved lærestedet du er interessert i om dette, eller lese mer på sidene til studiet. Med litt flaks vil du få bedre innsikt i hva du kan forvente deg da :)

Vi ønsker deg lykke til, bare spør oss igjen! :)

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for å mestre matte

Kuleramme (www.colourbox.com)

Sliter du med matteleksene? Opplever du at vanskelige oppgaver gjør deg mindre motivert? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

Les mer

Slik finner du informasjon om utdanning

Ungdommer sitter ved et bord med en datamaskin foran seg. (www.colourbox.com)

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Utdanning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om utdanning